PEQ Laser Advies

Nieuwtjes, vragen, reviews over Airsoft apparaten kan je hier kwijt.

Moderator: Panda

PEQ Laser Advies

Berichtdoor Aspharni » ma 14 mei 2018, 17:26

Ik wil een PEQ-laser kopen maar weet niet wat ik moet krijgen. Kun je alsjeblieft ook winkels aanbevelen die PEQ-lasers verkopen, ik heb deze website alleen gevonden maar ze zijn niet op voorraad van degene die ik wil: https://airsoftdeals.co.uk/accessories/lasers/peq-laser/

dank je
Aspharni
 
Berichten: 1
Geregistreerd: wo 26 jul 2017, 12:26
Camouflage: DPM
Replica Collectie: TM M4- SPOMOD

Re: PEQ Laser Advies

Berichtdoor Syro » ma 14 mei 2018, 18:08

AliExpress zal ze best verkopen...

Overigens, als je letterlijk op Google zoekt naar ''peq laser'' kom je zeker wel Nederlandse shops tegen. Maar als ik me niet vergis, moet je deze wel laten keuren bij de NABV of de laser wel legaal is, wat de felheid betreft. ;)

Je valt zelf overigens ook meer op bij het gebruik van een PEQ laser, en in een aantal landen zijn ze niet toegestaan, hou daar wel rekening mee. ;)
528 Special Operations Command - Whenever the situation requires specialists.

No guts, no glory.
Avatar gebruiker
Syro
 
Berichten: 259
Geregistreerd: ma 14 nov 2016, 00:39
Camouflage: Flecktarn, OD, DPM Woodland
Replica Collectie: Well MB02, JG G36KV, WE Biohazard M9, Cyma USP, Galaxy MP5k, TM Five-seveN

Re: PEQ Laser Advies

Berichtdoor Cliffj » ma 14 mei 2018, 19:24

Syro schreef:Overigens, als je letterlijk op Google zoekt naar ''peq laser'' kom je zeker wel Nederlandse shops tegen. Maar als ik me niet vergis, moet je deze wel laten keuren bij de NABV of de laser wel legaal is, wat de felheid betreft. ;)

Hier dacht ik inderdaad ook meteen aan.

Je hebt bepaalde klasse lasers die wel mogen en bepaalde klasse die niet mogen in airsoft in Nederland (ben even kwijt wat wel en niet mag maar google helpt je vooruit). Wat ik wel weet is dat veruit het grootste deel van de te krijgen lasers de klasse is die niet toegestaan is. Daarbij is het keuren door de NABV inderdaad wel aan te raden omdat sommige velden dat papiertje willen zien voor je deze op het veld mag gebruiken.

Kon het niet laten het even op te zoeken. Let echt goed op die klasse om teleurstelling te voorkomen.
Pagina 4 artikel 8
https://www.nabv.nl/docs/default-source ... ?sfvrsn=16

Veiligheid

Gevaren-symbool laserstraal
Omdat laserlicht, in tegenstelling tot licht van lampen en de zon, de vorm heeft van een nauwe, zich weinig verspreidende bundel, kan het gevaarlijk zijn. Ten eerste kan ook op grote afstand vrijwel het hele vermogen van de laser door de pupil het netvlies bereiken, terwijl de intensiteit van het licht van andere bronnen snel afneemt met de afstand. Bovendien concentreert de ooglens het laserlicht op een zeer klein gebiedje van het netvlies. Deze twee effecten maken dat laserlicht bij relatief kleine vermogens (enkele milliwatts) tot oogbeschadigingen kunnen leiden, door plaatselijke verhitting of door chemische reacties vergelijkbaar met zonnebrand. Dit geldt ook voor infraroodlasers die niet zichtbaar zijn, maar wel schade kunnen veroorzaken.

Lasers die worden verkocht moeten voorzien zijn van een classificatie-aanduiding die aangeeft hoe gevaarlijk de laser is, in een getal van 1 (ongevaarlijk) tot 4 (zeer gevaarlijk), die gedefinieerd zijn in officiële richtlijnen.[2] De klassen zijn:

(Toegestaan in airsoft) Klasse 1: de laser is ongevaarlijk onder alle omstandigheden, hetzij door een laag vermogen, dan wel door een afscherming die ervoor zorgt dat het licht de ogen niet kan bereiken. De lasers in cd-branders hebben een vrij hoog vermogen, maar zijn klasse 1 om laatstgenoemde reden. Lasers in streepjescodelezers vallen ook onder deze klasse omdat de laserbundel zo snel beweegt dat er nooit een gevaarlijke hoeveelheid licht in het oog kan komen.
Klasse 1M: de laser is veilig bij directe instraling in het oog (golflengte 302,5 tot 400 nm), maar zou gevaarlijk kunnen worden bij gebruik van een optisch instrument, zoals een vergrootglas of verrekijker. Lasers van deze klasse hebben een divergerende bundel of een brede bundeldiameter waardoor het gebruik gevaarlijk kan zijn.
(Toegestaan in airsoft) Klasse 2: de laser is ongevaarlijk bij normaal gebruik, omdat de reflex om het oog te sluiten voorkomt dat er een oogschade optreedt. Dit zijn zichtbaar-licht-lasers (golflengte 400 tot 701 nm) met vermogens tot 1 mW, zoals de meeste laserpointers. Enkele seconden in een dergelijke laser staren kan wel tot (kleine) oogbeschadigingen leiden.
Klasse 2M: laser vergelijkbaar met klasse 2, onder de voorwaarde dat er geen instrumenten als lenzen gebruikt worden die het licht zouden kunnen concentreren. Lasers uit deze klasse produceren een hoog divergerende bundel of brede bundeldiameter.
Klasse 3R: deze laser wordt beschouwd als ongevaarlijk, maar kan potentieel gevaarlijk zijn wanneer direct in de laserbundel wordt gekeken. De limiet is 5 keer de waarde van de limiet die geldt voor klasse 1 (voor onzichtbaar licht) of klasse 2 (voor zichtbaar licht).
Klasse 3B: de laser kan bij blootstelling direct ernstige oogschade veroorzaken. Vermogens van 5 tot 500 mW en lasers met onzichtbare golflengtes bij lagere vermogens. De interne lasers in cd- en dvd-branders vallen onder deze categorie wanneer de behuizing van de brander wordt geopend. Diffuus licht van dit type laser is niet schadelijk.
Klasse 4: de laser levert onder alle omstandigheden direct gevaar op, ook diffuus licht afkomstig kan de ogen beschadigen. Het vermogen van deze lasers is hoger dan 500 mW.
Bovenstaande vermogens zijn indicaties voor continue lasers. Voor gepulste lasers en voor lasers met onzichtbare golflengtes gelden andere grenswaarden. Lasers zijn voornamelijk gevaarlijk wanneer de bundel direct of via een reflectie van een spiegelend oppervlak het oog raakt. De lichtvlek van een laser die op een mat, niet-glanzend oppervlak valt, kan hinderlijk fel zijn, maar is doorgaans niet direct schadelijk bij vermogens tot enkele watts. Voor mensen die werken met lasers in de klassen 3B en 4 zijn er veiligheidsbrillen die licht van de golflengte van de laser absorberen. Lasers met verschillende golflengtes vereisen daardoor ook verschillende typen veiligheidsbrillen.

Alle lasers t/m klasse 3B zijn toegestaan in Nederland. Het verhandelen van klasse 3R, 3B en 4 laserpointers aan consumenten is niet toegestaan. Het verhandelen van klasse 2, 2M, 3R, 3B en 4 lasergadgets is niet toegestaan.[3]
Avatar gebruiker
Cliffj
 
Berichten: 379
Geregistreerd: vr 11 sep 2015, 17:11
Camouflage: Woodland
Replica Collectie: AR-15, MP5A5, M60VN, M9A1, 1911A1, 1911 tactical, M93R, 1911 Silverballer, USPC, MP 3.8C, Dan & Wesson 4'', SPAS-12, M870, L96

Re: PEQ Laser Advies

Berichtdoor Solstice » wo 16 mei 2018, 11:35

Ik heb deze vorig jaar gekocht: https://www.ebay.com/itm/322041749763
Afbeelding
Originele grootte: https://i.imgur.com/kmHyfty.jpg

Ik kan zo snel niet vinden welke klasse laser het is. Op de stickers op de buitenzijde staat wel iets van klasse 2 of 3 maar dat is natuurlijk een replica sticker van de real deal. Kan thuis eventueel wel even de boekjes bekijken of er wat in staat.

Zie ook dit topic: http://airsoftelite.nl/topic/706-la-5-p ... 16-update/
Halverwege de 1e post gaat het over deze UHP versie.
Avatar gebruiker
Solstice
 
Berichten: 99
Geregistreerd: do 25 jun 2015, 18:57
Woonplaats: Gelderland
Camouflage: A-TACS FG
Replica Collectie: Specna Arms B12, E&C SAI GRY, KJW BW1200, FNX-45, TM Deagle, WE G17, Nov SSP1

Re: PEQ Laser Advies

Berichtdoor TCDD » do 17 mei 2018, 07:10

De velden waar ik op speel heeft een verbod op lasers. Niet alleen het gebruik maar mag uberhaupt niet op je replica zitten. En terecht. Ben 1 keer door een laser in mn ogen geschenen..
Avatar gebruiker
TCDD
 
Berichten: 1877
Geregistreerd: zo 30 jun 2013, 19:30
Woonplaats: Leeuwarden
Camouflage: Black, A-TACS FG
Replica Collectie: Tippmann M4, Cyma MP5, Dan Wesson 8" & Glock 17

Re: PEQ Laser Advies

Berichtdoor nilz » zo 03 jun 2018, 19:14

Ik gebruik de mijne in principe niet. Doorgaans laat ik dan ook de batterijen eruit.

Zonder NVG's heeft het gebruik van lasers niet heel veel nut, al kun je hem in sommige gevallen wel gebruiken om iets aan te wijzen. Daarbij schijn ik dan nooit "op de man", maar schijn op de cover waar iemand achter zit of bijvoorbeeld onder het betreffende raam.

Als je hem al gebruikt, moet je er inderdaad wel goed op letten dat je iemand er in ieder geval niet mee op het hoofd schijnt.
Avatar gebruiker
nilz
 
Berichten: 155
Geregistreerd: zo 22 maart 2015, 22:20
Woonplaats: Amsterdam
Camouflage: M81 Woodland
Replica Collectie: SA A-03 (Mk18 Mod1 build), TM M4A1 SOPMOD, G&P Mk18 Mod 0, TM 1911 MEU

Re: PEQ Laser Advies

Berichtdoor Meppie » zo 03 jun 2018, 20:32

Een IR laser in combinatie met NVG is heerlijk - werkt vele malen beter dan een IR-lamp. Dan gebruik ik heb alleen strikt in die situatie dat ik "licht" nodig heb of omdat ik een teamgenoot met de laser het gebouw aanwijs waar ze moeten binnentreden.
When I am finished playing against you there is always 0900-0101 to contact someone who cares.
Avatar gebruiker
Meppie
Airsoft.nl Staff
 
Berichten: 2106
Geregistreerd: vr 19 apr 2013, 17:45
Camouflage: Multicam en Marpat
Replica Collectie: M700, L96, Systema --> M110, HK416, M4 TM --> P226

Re: PEQ Laser Advies

Berichtdoor nilz » ma 04 jun 2018, 03:23

Als ik NVGs had, zou ik de laser wel vaker gebruiken idd :lol:

Dat is dan ook de reden dat ik voor een unit heb gekozen waar naast de zichtbare ook een IR laser op zit. In de toekomst wil ik wel graag NVGs aanschaffen, maar zo ver ben ik voorlopig niet.
Avatar gebruiker
nilz
 
Berichten: 155
Geregistreerd: zo 22 maart 2015, 22:20
Woonplaats: Amsterdam
Camouflage: M81 Woodland
Replica Collectie: SA A-03 (Mk18 Mod1 build), TM M4A1 SOPMOD, G&P Mk18 Mod 0, TM 1911 MEU

Re: PEQ Laser Advies

Berichtdoor Cazure » zo 19 aug 2018, 11:27

Ik vraag me wel af, als de NABV hem afkeurt, nemen ze hem dan af? Of mag je hem gewoon als prop op je AA houden voor de looks?
LARPerator bij LowLandRaiders [LLR]

http://www.instagram.com/kaz.6mm
Avatar gebruiker
Cazure
 
Berichten: 89
Geregistreerd: zo 13 maart 2016, 17:35
Woonplaats: Gelderland
Camouflage: M81
Replica Collectie: Mk18

Re: PEQ Laser Advies

Berichtdoor Syro » zo 09 sep 2018, 15:41

Innemen zullen ze 'm niet doen, hier hebben ze geen bevoegdheid toe en daarnaast, volgens mij is het alsnog niet verboden om een dergelijke te bezitten.
528 Special Operations Command - Whenever the situation requires specialists.

No guts, no glory.
Avatar gebruiker
Syro
 
Berichten: 259
Geregistreerd: ma 14 nov 2016, 00:39
Camouflage: Flecktarn, OD, DPM Woodland
Replica Collectie: Well MB02, JG G36KV, WE Biohazard M9, Cyma USP, Galaxy MP5k, TM Five-seveN

Volgende

Keer terug naar Airsoft Apparaten en Reviews.