Is er iemand wel eens staande gehouden van of naar een skirm

Hier kun je al je vragen en nieuwtjes kwijt over Airsoft.

Moderator: Panda

Re: Is er iemand wel eens staande gehouden van of naar een s

Berichtdoor Icarus » do 21 feb 2019, 00:36

NABV leden hebben een vrijstelling voor diverse reisbewegingen voor zover deze plaatsvinden binnen het tijdsbestek en de route die daar redelijkerwijs voor zijn geboden.

Je zal dus aannemelijk moeten maken dat je: (1) Een legale reisbeweging maakt zoals bijv. een skirm (2). dat het reizen gebeurd binnen het tijdsbestek en de route die daar redelijkerwijs voor zijn geboden.

Heel strikt genomen zou dit allemaal pas hoeven te gebeuren bij een eventuele rechtszaak MAAR omdat je dan wel een jaartje verder bent/advocaat kosten/replica's kwijt etc. kan het wel handig zijn om iets bij je te hebben zoals de naam/adres/openingstijden tijden van de skirm waar je heen gaat. Dit zal buiten uitzonderlijke gevallen voor een agent voldoende zijn.
Avatar gebruiker
Icarus
 
Berichten: 144
Geregistreerd: wo 23 jul 2014, 20:27

Re: Is er iemand wel eens staande gehouden van of naar een s

Berichtdoor Unisol » zo 10 maart 2019, 10:11

2x staande gehouden van en naar en skirm.
Geen noemenswaardige problemen gehad.
Werd gevraagd waarom ik mijn gear op de achterbank had liggen(geen replica's) en vroeg omdat ik een KL broek en groen t-shirt aan had of ik onderweg naar de kazerne was ;)
Netjes gezegd dat ik niet onderweg naar de kazerne was maar naar een airsoft evenement.
Waarop gevraagd werd of ik dan ook "wapens" bij mij had.
Ik hierop geantwoord dat ik replica's bij mij had in de kofferbak en dat de aandrijving en de te verschieten projectielen gescheiden werden vervoerd.
Hierop vroegen de beide agenten in kwestie of ze dit mochten zien of ik juist bezig was.
Netjes laten zien dat alle replica's keurig in een afgesloten tas zaten en dat de bb's, perslucht/gas en magazijnen apart werden vervoerd.
Hierop waren de agenten toch best nog wel nieuwsgierig met wat ik allemaal bij mij had en dit op een stil plekje op het industrie terrein laten zien.
Kreeg een "thumbs up" van wat ik had en dat ze zoiets zelf in real steel ook wel bij zich zouden willen hebben.
Dit ivm de huidige dreiging die er zoal gaande is.
Daarna gewoon mijn weg kunnen vervolgen en later nog een gesprek met ze gehad toen ik ze in een andere hoedanigheid weer tegen kwam.


Mvg Roy
Avatar gebruiker
Unisol
 
Berichten: 182
Geregistreerd: di 07 jun 2016, 21:59
Woonplaats: Mijn huis
Camouflage: DPM
Replica Collectie: Stark Arms Glock G17,Umarex Glock G17,Cyma Glock G18C AEP,Blackwater 1911 R2, Tippmann M4 Colt C8NLD, Tippmann Colt C7NLD, Tippmann HK416C, Tippmann HK416A5

Re: Is er iemand wel eens staande gehouden van of naar een s

Berichtdoor Syro » do 28 maart 2019, 01:39

Bij ons liep het ietsje anders.

Vorig jaar vanuit Berget terug naar huis, moesten wij onze buksen in Denemarken naar Nederland versturen, want geen F-mark.

In alle haast en chaos zijn we met nog steeds onze legerbroeken aan, de rit gaan maken. We kwamen aan bij het tankstation in Denemarken waar we onze koffers vandaan wilden versturen, blijkbaar waren er 2 oude besjes die de politie belden omdat 4 man met legerkleding aan, grote zwarte koffers uit een bus met huif tilden bij het tankstation... Ik liep naar binnen om de verzending te regelen, opeens zegt de medewerker ''volgens mij worden je maten gearresteerd'', ik liep naar buiten en ja hoor, politie, en een busje van de Deense antiterreureenheid. Gelukkig konden ze er wel om lachen. ;)
528 Special Operations Command - Whenever the situation requires specialists.

No guts, no glory.
Avatar gebruiker
Syro
 
Berichten: 260
Geregistreerd: ma 14 nov 2016, 00:39
Camouflage: Flecktarn, OD, DPM Woodland
Replica Collectie: Well MB02, JG G36KV, WE Biohazard M9, Cyma USP, Galaxy MP5k, TM Five-seveN

Vorige

Keer terug naar Airsoft Algemeen